Близо 400 машини са обработвали пътищата през нощта, за да

...
Близо 400 машини са обработвали пътищата през нощта, за да
Коментари Харесай

Ограничено е преминаването на МПС над 12 т през „Троянски“ проход

Близо 400 машини са обработвали пътищата през нощта, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите при почналия. Обработката на настилките продължава като при увеличаване на снеговалежа ще се включи спомагателна снегопочистваща техника. Републиканските пътища, автомагистралите и високопланинските проходи са отворени за придвижване и са проходими при зимни условия.
Временно е лимитирано прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т през. Заради гъста мъгла видимостта в най-високия старопланински проход е до 100 м. Поради мощен снеговалеж краткотрайно е лимитирано придвижването на всички МПС по второкласния път II-21 Русе – Силистра в сектора от разклона за с. Пожарево до кръстовището за с. Гарван.
 Ограничена видимост по пътищата заради мъгла и снеговалеж Ограничена видимост по пътищата заради мъгла и снеговалеж
За лимитирана видимост до 20 метра  на автомагистрала " Хемус " в област София, предизвестява БНР. В региона на прохода " Петрохан " пък в...
моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР