Близо 40% от хората в Южна Корея подкрепят увеличаване дела

...
Близо 40% от хората в Южна Корея подкрепят увеличаване дела
Коментари Харесай

Голяма част от жителите на Южна Корея подкрепят атомната енергетика

Близо 40% от хората в Южна Корея поддържат увеличение каузи на атомната сила, 30% желаят запазването ѝ на сегашните равнища, до момента в който 18% приканват за понижаване на мощностите. Това демонстрират резултати от социологическо изследване на Gallup Korea измежду 1000 южнокорейци, извършено при започване на лятото.

Южна Корея е на пето място в света по произвеждане на нуклеарна сила, след Съединени американски щати, Китай, Франция и Русия. Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол, който встъпи в служба през май т.г., упорства нуклеарната сила да изпревари въглищата като главен източник на електрическа енергия, за реализиране на климатичните цели на страната и за увеличение на енергийната сигурност.

Правителството желае да усили каузи на атомната сила в енергийния микс на страната до 33% до края на десетилетието, в съпоставяне със сегашните 27%. Властите възнамеряват създаване на шест нови атомни енергоблока до 2036 година, в допълнение към актуалните 24 реактора, които работят в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР