Близо 40% от българите едва успяват да покрият ежемесечните си

...
Близо 40% от българите едва успяват да покрият ежемесечните си
Коментари Харесай

40% от българите едва покриват месечните си разходи

Близо 40% от българите едвам съумяват да покрият ежемесечните си разноски. За съпоставяне този % във Финландия е 11%.

Това сочат данните от Евростат за последните две тримесечия. Данните на европейската статистика още веднъж подреждат страната ни отпред в отрицателната ранглиста.

За Невена Христова, която отглежда детето си и втора година е по майчинство, тази вест не е изненада. За в този момент фамилията съумява да се оправи.

 
В лично жилище сме, като основният главен разход е храната. Може би 80% отиват за храна действително. Нещата се трансформираха много. Вече дребните удоволствия, които успявахме преди този момент да си доставяме, не могат да се случат сега. Като цяло с помощта на мъжа ми нещата при нас са постоянни. Аз с втора година майчинство, с минималната заплата не е доста елементарно. Когато успеем да влезем в границите на избран бюджет, нещата се случват.
Невена Христова

В статистиката са взети поради освен приходите, само че и спомагателните разноски, които може обособен човек или домакинство да си разреши. Най-засегнати остават пенсионерите, работещите на минимална заплата и обществено слабите, а едвам 3,6% от популацията няма финансови усложнения. Оказва се потребителската кошница визира най-вече хора.

 
Погледнете в супермаркета какъв брой се подвигнаха цените на всичко, тъй че това е най-голямата ни компликация сега. Справям се със спестяванията и прихода на брачна половинка ми.
Станислава Георгиева
Дори ние, които се справяхме сносно с финансите последните няколко години, в този момент се усеща, че някак си че даже тези пари, които ни подвигнаха и те не ни стигат. Просто като отидеш в магазина и към този момент от 20 лева покупки минахме на 100 лева
Александрина Първанова

По специалност Невена Христова е счетоводител, само че с по-високите цени на стоките и грижата за дребната Мони, проектите за почивки се отсрочват във времето. ”Тази година успяхме да отидем, за следващата година още не сме решили дали ще успеем. А за идните празници ще си бъдем у дома по фамилно, с дребни подаръчета и огромни отворени сърца, споделя Невена.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР