Близо 40 частни болници са заети с лечението на пациенти

...
Близо 40 частни болници са заети с лечението на пациенти
Коментари Харесай

Близо 40 частни болници лекуват пациенти с COVID-19

Близо 40 частни лечебни заведения са заети с лекуването на пациенти с COVID-19. 120 са общо лечебните заведения, които имат контракти с Касата. В тях има и доста медицински центрове с до 10 кревати, има и лечебни заведения за рехабилитация, които не са лечебни заведения за интензивно лекуване. Това съобщи пред NOVA ръководителят на Управителния съвет на Националното съдружие на частните лечебни заведения в България - Красимир Грудев.

По думите му няма по какъв начин една дребна болница, която не разполага с задоволително експерти, да поеме доста инфектирани с ковид пациенти.

„ Затова в Пловдив беше създадена една малко по-различна скица, при която лекуването на тези пациенти беше съсредоточено в 15 лечебни заведения – 6 от които частни, а другите – държавни и общински”, сподели още той.

„ Тези лечебни заведения, които по една или друга причина нямат опция за откриване на кревати за инфектирани с COVID-19, командироват свои експерти в профилираните отделения и клиники, занимаващи се с това”, изясни Грудев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР