Близо 4 млн. евро безвъзмездна финансова помощ предоставя правителството на

...
Близо 4 млн. евро безвъзмездна финансова помощ предоставя правителството на
Коментари Харесай

Кипър дава милиони евро безвъзмездни помощи за традиционни ресторанти и магазини

Близо 4 млн. евро безплатна финансова помощ дава държавното управление на Кипър за възобновяване на заведения за хранене и магазини, предлагащи обичайни кипърски артикули. От през днешния ден те могат да подават заявки за включване в новия проект за субсидиране на туристическия бизнес, разгласи Министерството на туризма с оповестената покана за присъединяване.

С новата стратегия ще се подтиква развиването на туризма особено в планинските и селските региони, разяснява БНР.

Безвъзмездните средства се дават за рационализация на центрове за отдих, заведения и магазини, с цел да се усъвършенства качеството на предлаганите от тях туристически услуги, в това число естетическият им тип, сподели заместник-министърът на туризма Костас Кумис.

Целта е и да ускори популяризирането на обичайните кипърски храни и питиета, както и на кипърското гостолюбие, като по този метод се подкрепи и локалното произвеждане.

Планът предизвиква и вложенията, свързани със зеления и цифровия преход, които са предпочитани за държавното управление.

Субсидията ще покрие 75% от разноските на заведенията и комерсиалните обекти в планинските региони, 65% в селските региони и 50% в останалата част на страната.

Новата финансова скица добавя настоящи стратегии на туристическото  министерство като „ Вкусът на Кипър “, „ Кипърска закуска “, „ Цветните  села на Кипър “ и други.

Средствата за нея са обезпечени по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР