Близо 3600 почистени локации - толкова места в страната, превърнати

...
Близо 3600 почистени локации - толкова места в страната, превърнати
Коментари Харесай

Без боклук: Язовир "Бебреш" вече е приятно място за излет

Близо 3600 почистени местоположения - толкоз места в страната, превърнати в кошове за отпадък, успяхме да преобразим посредством " Да почистим България дружно ". Над 300 хиляди души се включиха в тазгодишната акция.

3582-те почистени местоположения са безспорен връх от началото на акцията през 2011 година

Заедно с вас сме пратили 3788 тона отпадък в сметищата, сочи справката на Министерство на околната среда и водите. Доброволците, които запретнаха ръкави в събота, са 305 401.

Преди 48 часа ливадите към Бебреш приличаха на кошче за отпадък. Сега крайбрежията на язовира се трансфораха в едно извънредно прелестно място за излет и къмпингуване.

Само в региона на Ботевград извозените боклуци в сметището са 44 тона.

„ Аз се надявам, че резултат от тази акция ще е една смяна в мисленето на хората и да пазим тези наши красиви места и в бъдеще”, коменитра Борис Борисов, зам.-кмет на община Ботевград.

В Търговище група младежи снима и почисти региона към Руски монумент.

„ Отпадъците, които изхвърля един възпитаник в учебно заведение, са на стойност 50 стотинки на месец. Като го изчислихме за цялата област, където има 11 200 възпитаници, това са над 5500 лв. всеки месец в кошчето”, сподели Джейхан Джемилов.

Младите хора от Търговище се надяват, че техният образец, публикуван посредством снимания клип, ще накара други техни връсници да вземат участие в „ Да почистим България заедно” отсега нататък.

Най-високата точка, до която стигнахме, е Черни връх. Гмурнахме се на 20 метра дълбочина в Черно море, с цел да почистим морското дъно.

Специални похвали за областите Плевен, Русен и Благоевград, където са били най-активни като брой доброволци, присъединили се в „ Да почистим България заедно”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР