Близо 325 000 души получиха помощи за отопление през настоящия

...
Близо 325 000 души получиха помощи за отопление през настоящия
Коментари Харесай

325 000 души получиха помощи за отопление през настоящия отоплителен сезон


Близо 325 000 души получиха помощи за отопление през сегашния отоплителен сезон

За отоплителен сезон 2023/2024 година помощи за отопление получиха близо 325 000 души. За тази целева поддръжка се кандидатства в интервала от 1 юли до 31 октомври всяка година. Тя е предопределена за петте месеца на зимния интервал – от ноември до март, като тази година средствата възлизат общо на 546,95 лева

Право на целева помощ за отопление имаха лицата и фамилии, чийто средномесечен приход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на заявката е по-нисък или еднакъв на самостоятелно избрана граница за достъп съгласно възрастта, фамилното състояние, съществуването или неналичието на общуване, възрастта на децата и тяхната образователна претовареност и други значими условия, характеризиращи степента на накърнимост (бременни дами, родители, отглеждащи сами децата си).

За да получат помощ за отопление, безработните лица в трудоспособна възраст наложително трябваше да са се записали в бюро по труда минимум три месеца преди месеца на подаване на заявката и да не са отказвали предлаганата им работа или включване в образования.

Най-много целеви помощи за отопление тази година бяха отпуснати в областите Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Враца и Плевен.

СНИМКА: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР