Близо 3000 души се простиха с починалия на 71 години

...
Близо 3000 души се простиха с починалия на 71 години
Коментари Харесай

Пипо Индзаги и ултраси на Торо и Аталанта изпратиха Мондонико

Близо 3000 души се простиха с умрелия на 71 години италиански треньор Емилиано Мондонико, който повече от три десетилетия водеше разнообразни италиански тимове в Серия " А ". Десетки ултраси на Аталанта и Торино изпратиха един от най-успешните си треньори на двата клуба през последните няколко десетилетия. Легендата на Милан Филипо Индзаги и най-хубавият състезател в историята на Фиорентина Джанкарло Антоньони, също се участваха на погребението на някогашния треньор. Там беше и президентът а " биковете " Урбано Кайро.

Най-голяма част от кариерата на Мондонико като футболист минава в отбора на Кремонезе, само че огромните му триумфи са като треньор на тима на Торино, с който съумява да завоюва Купата на Италия и Средноевропейската купа през 90-те години на предишния век, а губи край за Купата на УЕФА против Аякс.

 Мондонико е водил още тимовете на Аталанта, Наполи и Фиорентина, както и тези на Кремонезе, Комо, Козенца, Албинолефе и за малко Новара през 2012 година, който бе и последният отбор на експерта. От 2011 година Мондонико се бореше с рака.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР