Близо 300 украински бежанци от 3 хотела в Слънчев бряг

...
Близо 300 украински бежанци от 3 хотела в Слънчев бряг
Коментари Харесай

Украинци питат: Къде отиваме?, отговарят им: Военна тайна

Близо 300 украински бежанци от 3 хотела в Слънчев бряг отпътуваха с рейсове към бургаската гара, с цел да бъдат превозени към бази навътре в страната.

Тази заран 84 украински жители бяха качени в два рейса с надпис " Специализиран транспорт " в един от огромните хотели в Слънчев бряг, където към момента има настанени над 1000 украински бежанци.

Суматоха настъпи, когато стана ясно, че никой не може да каже на украинските жители къде отиват, в коя база ще бъдат настанени и до кой град ще бъдат превозени.

" Ние нищо не знаем ", " Казаха ни, че отиваме в Бургас за систематизиране ", споделиха някои от преместваните украинки.

На въпрос за крайната точка украинец отговори, представен от БНР: " Военна загадка, никой нищо не знае, никой нищо не споделя. Голям хаос ".

" Всички логичен вериги са прекратени в дъното, няма никаква информация ", добави различен.

Над 50 украински бежанци са пристигнали от Бургас в базата на БДЖ в Паничище

Кирил Атанасов от Държавната организация за бежанците изясни, че с бързия трен Бургас-София от 14,30 часа ще тръгнат към вътрешността на страната. От Агенцията изготвяха описи на хората, които ще пътуват с трен, а тези, които се придвижват с колите си, попълняха декларация, че сами носят отговорност.

Това разнасяне на описи и заявления също създаваше чувството за безпорядък.

Към 12 часа украинските жители трябваше да са на гарата в Бургас и да изчакат потеглянето на влака за София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР