Близо 300 ученици от Русе и региона се включиха в

...
Близо 300 ученици от Русе и региона се включиха в
Коментари Харесай

Близо 300 ученици от област Русе участваха в инициатива посветена на пътната безопасност

Близо 300 възпитаници от Русе и района се включиха в самодейността на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Регионалното ръководство на образованието, отдадена на днешния ден на сигурността на придвижването по пътищата.

Събитието, което бе подкрепено от Областната администрация и Общината в Русе, се състоя в две елементи – теоретична и практическа. По време на първата учениците най-вече от начален и прогимназиален стадий имаха опция да се срещнат с главните правила и условия за сигурност при напредване в няколко видео урока. Младежите научиха най-важното за разпоредбите за придвижване по пътищата, като това по какъв начин най-лесно да преценят пътната конюнктура, какво да вършат при произшествия, по какъв начин да потърсят помощ, кой, по кое време и по какъв начин има отговорност да се обади на 112, за какво е значимо да се поставят коланите в колите, по какъв начин и къде се пресича, в случай че си пешеходец, с колело или тротинетка. Те получиха и доста други препоръки, свързани с сигурността на пътя.

След привършване на срещата в Пленарна зала пътните служители на реда предоставиха опция на младежите да прегледат полицейски автомобил и мотор и да се срещнат от близко със профилираното им съоръжение.

Припомняне, че в същото време през последните два дни бяха раздадени над 700 флаера с апел към водачите на моторни транспортни средства да пазят своя живот, както и този на останалите в придвижването. Инициативата се осъществя измежду влизащи в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе и бе осъществена от чиновниците на Областна администрация със съдействието на Регионална дирекция „ Гранична полиция “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР