Близо 300 кг риба - таранка и шарани, 2,5 км

...
Близо 300 кг риба - таранка и шарани, 2,5 км
Коментари Харесай

Удар преди Никулден! 300 кг риба конфискува полицията, дават я на бедните

Близо 300 кг риба - таранка и шарани, 2,5 км риболовен мрежи, както и три риболовен лодки задържаха чиновниците на Четвърто Районно ръководство - Бургас и " Специализираните полицейски сили " при ОДМВР - Бургас при осъществена полицейска интервенция в региона на езерото Вая.
Задържан е 33-годишния бургазлия С.Ч., който е отведен в Четвърто Районно ръководство - Бургас. Риболовните атрибути, както и рибата, са иззети, следва предаването й на дирекция " Социален патронаж " към Община Бургас, откъдето да доближи до трапезата на обществено слаби бургазлии в навечерието на празника Никулден.
Припомняме, че преди седмица чиновниците от бранш " Икономическа полиция " при ОДМВР - Бургас със съдействието на чиновници от Районно ръководство - Айтос задържаха на входа на Айтос звук и 200 кг риба от типа " сребриста каракуда " и " платика ". Рибата бе транспортирана с т.а. " Мерцедес Спринтер ", с хасковска регистрация, ръководен от 46-годишния Б.А. от Бургас, с който се придвижвал и 52-годишния Д.Ч. от Бургас. Двамата мъже твърдели, че уловът е от язовир " Цанко Церковски " край Карнобат и бил предопределена за разпространение в Русе. От осъществените инспекции е установено, че транспортираната риба е с непостоянен генезис и за нея няма съпроводителни документи, заради което навреме са осведомени чиновниците на ИАРА - Бургас и ОДБХ - Бургас. С оглед поверените им законови пълномощия чиновниците от двете институции направили съответни проверовъчни дейности, в хода на които са установени нарушавания на Закона за ветеринарно и здравно дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите. Установено е, че рибата е уловена в язовир " Мандра ", като звук от нея е от типа сребриста каракуда /таранка/ и 200 кг. е от типа платика. Цялото количество риба е иззето и е предадено на дирекция " Социален патронаж " към Община Бургас. За откритите административни нарушавания чиновниците от ОДБХ - Бургас изготвили два акта. 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР