Близо 300 чужденци от цял свят пристигнаха в София, за

...
Близо 300 чужденци от цял свят пристигнаха в София, за
Коментари Харесай

Чужденци пропътуваха хиляди километри, за да гледат Вагнеровия пръстен у нас

Близо 300 чужденци от целия свят дойдоха в София, с цел да гледат Оперната тетралогия на Вагнер „ Пръстенът на Нибелунга “. Австралийци, новозеландци, германци и руснаци са единствено част от гостите на Софийската опера, които са пристигнали в България особено за четирите спектакъла на проф. Пламен Карталов. С на най-бляскавите посетители на церемония събитието се срещнаха Тереза Ставрева и операторът Росен Петрински.

На опера като на опера-семейното предписание на Кати и Дик Соутъркуист от Вашингтон. Забелязват се отдалеко. Тя-облечена в рокля от Рейнско злато, сходно на това във Вагнеровата опера, а той в костюм, който да кореспондира на нейния тоалет.
Дик Соутъркуист: Уважение към артистите. Това е. Тези хора са там горе на сцената, отдават живота си да са положителни в това, което вършат, с цел да са положителни, когато ги гледаме. Със скъсани дънки или спортни облекла просто не става, не е вярно. Така го усещаме, по този начин ни харесва, също така облеклата са толкоз красиви. Взаимствал съм го от родителите си, те постоянно по този начин се обличаха за опера. Кати Соутъркуист: Харесва ни да изглеждаме по този начин, прави го специлано и за нас, прави го особено и за артистите. Това е нашият метод да покажем уважението си към хората, които са на сцената.
Казват, че това изкуство е в кръвта им, и че ги събира и държи дружно към този момент повече от 40 години. Любов толкоз мощна, че ги предизвика да пропътуват хиляди километри от Щатите, с цел да дойдат в София и да видят Музикалната тетралогия на Вагнер в осъществяване на артистите от Софийската опера онлайн.
Кати Соутъркуист: Видяхме осъществяването им в Германия преди три години и останахме очаровани. Когато разбрахме, че още веднъж ще го слагат, взехме решение да посетим България, с цел да го гледаме.
Разказват, че са обиколили съвсем всички европейски подиуми в търсене на най-хубавата Вагнерова интерпретация. Оперното им странствуване ги е отвеждало даже и в Австралия.
Дик Соутъркуист: Гледали сме повече от 75 тълкования на Пръстена до момента, само че това е едно от обичаните ни. Красиво е, проф. Карталов е приключил прелестна работа. Разбираме всичко, което се случва на сцената, има чудесна преписка сред музиката и действието. В актуалните спектакли, които сме гледали, не постоянно има такава връзка, само че тук е необикновено. Разбираш защо приказват, защо пеят, чувстваш техните страсти. Това за нас като аудитория е несравнимо чувство. Професор Карталов е приключил прелестна работа.
Обещават да се върнат и на следващия ден, с тоалети, които да кореспондират на духа, който Вагнеровата опера Валкюра носи. Нещо повече-убедени са, че това е единствено първото им посещаване у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР