Близо 300 000 пакистанци са подписали до днес след обяд

...
Близо 300 000 пакистанци са подписали до днес след обяд
Коментари Харесай

300 000 пакистанци искат техният премиер Имран Хан да бъде номиниран за Нобелова награда за мир

Близо 300 000 пакистанци са подписали до през днешния ден след обяд две петиции с искане техният министър-председател Имран Хан да бъде номиниран за идната Нобелова премия за мир, след неговите успокояващи решения и изказвания, по отношение на рецесията с Индия, съобщи Франс прес.

Инициативата стартира в четвъртък в Туитър, когато министър председателят разгласи освобождението на индийския водач, хванат в сряда в пакистански Кашмир, откакто самолетът му беше свален от пакистански сили.
В Туитър стана доста известен хаштагът НобелПийсФорИмранХан (#NobelPeaceForImranKhan).

Пилотът - подполковник Абхинандан Вартаман, беше върнат на Индия нощес. Освобождаването му способства за понижаване на напрежението сред двете прилежащи нуклеарни страни, разтревожило интернационалната общественост.

Разпространяват се две онлайн петиции със подобен текст, в който се упорства Имран Хан да бъде номиниран за Нобеловата премия за 2020 година "за напъните му за мир и разговор в азиатския район по разнообразни спорове: Пакистан-Индия, Афганистан-САЩ, Близък изток и така нататък ".

"Ценният му принос заслужава интернационално самопризнание с Нобелова премия за 2020 година ", се прибавя в петициите, подписани надлежно от 59 000 и от 237 000 души.

Пакистанският министър на информацията Фавад Ахмед Чоудри също внесе в Националното заседание през днешния ден резолюция с искане Нобеловата премия да бъде присъдена на Хан.

"Имран Хан изигра цялостна с прозорливост роля в намаляването на напрежението сред Пакистан и Индия ", се споделя в резолюцията, на фона на нарасналите си успокояващи изявления на Хан през последните дни.

Инициативата беше приветствана от цялата политическа класа и пакистанските медии, които рядко са в унисон.

Много преди да стане министър председател предишното лято, Имран Хан призоваваше да се договаря с талибаните, вместо да се води война с тях в племенните пакистански региони, което му завоюва прозвището Талибан Хан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР