Близо 30% от предприемачите на едно- и многофамилни къщи в

...
Близо 30% от предприемачите на едно- и многофамилни къщи в
Коментари Харесай

Строителството на „зелени” къщи в САЩ набира скорост

Близо 30% от бизнесмените на едно- и многофамилни къщи в Съединени американски щати декларират, че „ зеленото” строителство се явява забележителна част от активността им и над 60% от портфолиото им. До 2022 година броят на строителите, които ще се насочат към построяването на еко домове, би трябвало да се усили до 50%, сочат данните от проучване на Dodge Data & Analytics извършено в партньорство с Националната асоциация на жилищните строители (NAHB).

Основната задача на този вид здания е да покачат енергоефективността си, както и да основат една здравословна среда за обитаване. Всичко това се реализира за сметка на потреблението на естествени материали, които са безвредни за индивида и околната среда. Към днешна дата в Съединени американски щати близо една трета от новоизграждащите се парцели се причисляват към категорията „ зелени”. При еднофамилните къщи делът им е 20%, само че към 2022 година анализатори предвиждат, че той доста ще се усили. Причината е, че хората, които се явяват и купувачи, от ден на ден се интересуват от преимуществата на този вид парцели.

От проучването също по този начин излиза наяве, че забележителна част от строителите създават или възнамеряват да построят в околните няколко години здания с нулево ползване на сила. При този вид къщи в качеството на източник на сила се употребяват слънцето и вятъра. Близо 30% от строителите в Съединени американски щати към този момент са пуснали в употреба сходни къщи през последните две години, а 44% възнамеряват да създадат това в околните няколко години. За две години броят на строителите, които са употребявали слънчеви панели, се е нараснал от 19% на 23%. А 43% желаят да употребяват този източник на сила в бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР