Близо 30 на сто от провeрените шофьори в София се

...
Близо 30 на сто от провeрените шофьори в София се
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: Всеки трети шофира под въздействието на упойващи вещества

Близо 30 на 100 от провeрените водачи в София се качват зад кормилото под въздействието на упойващи субстанции. Тази статистика изнесе шефът на "Пътна полиция - София " комисар Тенчо Тенев пред съветниците от Столичния общински съвет /СОС/.



Тенев е поканен за чуване от ръководителят на СОС Георги Георгиев, с цел да запознае общинските съветници с фактическата конюнктура и набелязаните ограничения за възстановяване на сигурността на придвижване в София. Повод за чуването е трагичния пътен случай от вторник вечерта, в който рецидивист катастрофира и умъртви две млади девойки.

"От 30 проби за опиати - 5 са позитивни, а от 200 проби за алкохол - 8 са позитивни. Близо 30 % от водачите на транспортни средства карат след влияние на упойващи субстанции ", сподели още той, представен от, като акцентира, че нарушителите са най-вече младежи и тази статистика е стряскаща.

"Настояваме за незабавни ограничения от страна на КАТ за засилен надзор в столицата. СОС подари на Столична дирекция на вътрешните работи камери за скорост. Те би трябвало да се употребяват не кампанийно, а непрекъснато ", сподели Георги Георгиев.

"Не желаеме булевардите в столицата да са напоени с кръв ", сподели още той, като изрече съболезнования на околните на девойките, които починаха на 5 юли на бул. "Черни връх ".

"Само от началото на 2022 година до сегашния миг двете камери, които ни подарихте, имат 25 000 снимани нарушавания, като общо записаните нарушавания с другите камери, които притежаваме ние, са над 110 000 ", сподели комисар Тенчо Тенев.

Той разясни, че на бул. "Черни връх " - от началото на юни 2022-а до сегашния миг, има над 1150 снимани нарушавания.

Комисар Тенев разяснява трагичния случай с двете убити девойки на бул. "Черни връх " в нощта на 5 юли. Тогава, към 23 часа, черен джип минава на алено по булеварда, удря такси и убива две млади дами.

"Водачът на автомобила е систематичен наркоман. Свидетелството за ръководство сме му го лишили за приключване над 80 контролни точки. През 2014-а сме му образували досъдебно пройзводство, а през 2016-а също сме му образували досъдебно произвеждане. Миналата седмица го залавят сътрудници от столично ръководство, отново поради приложимост на опиати, лишили сме му и швейцарското удостоверение за ръководство, което имаше. Но той поставя подправени номера на автомобила и отново се движи по улиците ", разясни той.

Мерките за усилване на надзор по пътищата, които ще се подхващат, са свързани с инспекции, в това число и за гонки.

"Колегите работят всяка вечер от 20:30 ч. до 4 ч. сутринта тъкмо по това направление ", сподели още комисар Тенев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР