Близо 30 бъдещи майки посетиха Отделението акушерство и гинекология на

...
Близо 30 бъдещи майки посетиха Отделението акушерство и гинекология на
Коментари Харесай

30 бъдещи майки посетиха търновската гинекология в Деня на отворените врати

Близо 30 бъдещи майки посетиха Отделението акушерство и гинекология на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ в Деня на отворени порти. По време на срещата, старшата акушерка на отделението Албена Василева обясни на бременните всичко, съпътстващо бъдещото раждане, постъпването в болничното заведение и престоя за тях и бебета им там. Всяка от майките има право да избере екипа, който да води раждането й. При раждането по натурален метод екипът включва гинеколога, акушерка и санитар, а в състава на екипа за секцио цезарея влизат и оператор, анестезиолог, помощник – сестра. По време на срещата на бъдещите майки бяха показани и описите, които съдържат най-необходимите движимости и консумативи, които всяка от тях би трябвало да приготви авансово за престоя си отделението.

Бременните се срещнаха и със старшата акушерка на Отделението по Неононатология Мария Нешева, която им обясни първите грижи за новороденото.

На срещата участва и шефът на филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново – доцент Диана Димитрова, която предложения всички в постройката на филиала в понеделник, 5 ноември, когато ще се организира и безвъзмезден курс по първи грижи за новороденото. В него могат да вземат участие и татковците, и бабите.

В Деня на отворени порти бъдещите майки се срещнаха и с опцията след раждането от техните новородени деца да бъдат непокътнати стволови кафези. Представителят за нашият район на най-голямата банка за предпазване на стволови кафези в Европа Future Health –Десилава Йочева, срещна и образно сподели на родилките каква е процедурата по взимане на биологичен материал от техните бебета и опцията да бъде избавен човешки живот в бъдеще от това решение преди раждането.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР