Близо 30 000 ваксини срещу Covid-19 са поставени през последните

...
Близо 30 000 ваксини срещу Covid-19 са поставени през последните
Коментари Харесай

Близо 30 000 ваксинирани за 3 дни, включват се лични лекари и мобилни екипи

Близо 30 000 ваксини против Covid-19 са сложени през последните 3 дни у нас след оповестените зелени коридори за имунизация на всеки искащ. От понеделник стартира имунизацията при персоналните лекари, които до момента съставяха описи с искащи от пациентските си листи. Също от през днешния ден в страната потеглят и мобилни екипи за имунизация в отдалечените обитаеми места, разгласи здравният министър Костадин Ангелов на заседание при премиера Бойко Борисов в понеделник. Мобилните екипи ще са разполагаем на в обитаеми места, където персоналните лекари не могат да стигнат. Координацията ще става сред здравните управляващи и кметовете на обитаеми места.

Борисов хвърли полиция и пожарна във имунизацията

Премиерът Бойко Борисов разпореди имунизациите да стигнат до всяко обитаемо място, в това число със съдействието на пожарна и полиция: " Полицията, Пожарната, Гранична (полиция б.р.) - в труднодостъпните региони. Линейките, които са ни " 4 по 4 “ – организирате екипи и в най-отдалечения, най-малки 10, 5, 17 – колкото има искащи, би трябвало да бъдат имунизирани! Да няма разлика сред огромни и дребни, и отдалечени обитаеми места. Тази организация желая да се сътвори и да се работи на оптимални обороти “.

" Всички ваксини са положителни "

Борисов разяснява, че всички ваксини прилагани сега у нас ваксини са положителни. " Най-свирепата, това е Европейската организация за медикаментите, където няма компромис. Така че, която и да се постави, все е добра! Доказано е, че и трите са положителни, или петте. 18 милиона ваксини сме платили действително, тъй че ще има за всички. Мисля, че можем да минем по 15-20 хиляди дневно откакто се включат в този момент и персоналните лекари и доста разчитаме и на тях, и имунизираните, с цел да можем да не дадем да се вдигне вълната повече и да живеят хората в боязън ", сподели още Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР