Близо 30 000 трябва да достигне броят на регистрираните електромобили

...
Близо 30 000 трябва да достигне броят на регистрираните електромобили
Коментари Харесай

Близо 30000 трябва да са регистрираните електромобили в България до 2026 г.

Близо 30 000 би трябвало да доближи броят на записаните електрически автомобили в България до 2026 година. Това съобщи в Русе заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов по време на кръгла маса, отдадена на енергийната успеваемост в превоза и вероятностите за потребление на нисковъглеродна сила в Дунавския район. Той уточни, че все още записаните електрически коли са по-малко от 10 000.

„ За да се усили търсенето на подобен вид транспортни средства се обмислят разнообразни преференции за притежателите, като понижаване на налозите и въвеждане на стимулиращи такси. Така ще реализираме положително равнище на декарбонизация в България и понижаване на нездравословните излъчвания “, сподели Владимир Върбанов.

Заместник-министърът заяви, че до края на юни се планува стартирането на ферибота сред Русе и Гюргево. Предприемат се всички дейности за възобновяване на Ро-Ро терминала в Русе, като това ще облекчи автомобилния трафик. Предстои и решение за отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт от румънска страна. Работи се интензивно и по плана за построяването на втори мост над река Дунав при Русе.
„ Заедно с Община Русе работим за бързо обновяване работата на летището в града, като се чака това да стане до края на тази година. Вече са отпуснати 2.6 милиона лв. и те са намират по сметките на общината. Предстои проучване на писта, избиране на наземен и летищен оператор, както и назначение на личен състав, отговарящ на всички условия при обслужването на летището “, съобщи Владимир Върбанов.

Форумът се провежда от Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Участие в събитието взеха заместител регионалният шеф Людмил Христов, кметът на Община Русе Пенчо Милков и неговият заместител по комунални действия Димитър Недев.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР