Близо 3,8 млн. българи се очаква да посетят чужбина от

...
Близо 3,8 млн. българи се очаква да посетят чужбина от
Коментари Харесай

3,8 млн. българи напускат страната през лятото

Близо 3,8 млн. българи се чака да посетят чужбина от май до септември. В същото време за този интервал се чакат към 14 млн. пътувания на българи вътре в страната, предвижда Румен Драганов, шеф на Института за оценки и разбори в туризма. Основните дестинации за българските туристи са Турция, Гърция, Сърбия, Северна Македония и страните от Европейския съюз. Очакват се интензивни пътувания на сънародниците ни през това лято, ​смята Драганов, написа.

" Тъй като ние в годишен проект общо имаме общо 20-21 млн. пътувания на българи в България, дружно с тези, които са в чужбина, са 28 млн. пътувания. Кризата, високите цени и инфлацията не се отразяват на интензитета на пътуванията. Поне доникъде на юни имаме по-високи натоварвания в пътувания, в сравнение с предходните две години - 2020 и 2021 година Обясняваме го с края на пандемията. Ето, единствено при започване на май ние имаме над 1 млн. пътувания на българи в България ", изясни Румен Драганов. 

От май до септември се чака страната ни пък да бъде посетена от 5,5 млн. задгранични туристи. Само за май броят им е над 800 хиляди, сочат данните. Намирането на работна ръка пък остава най-сериозният проблем за сектора и през това лято.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР