Близо 2800 бежанци и мигранти са пристигнали на няколко гръцки

...
Близо 2800 бежанци и мигранти са пристигнали на няколко гръцки
Коментари Харесай

Близо 2800 бежанци и мигранти са пристигнали на гръцки острови за 1 седмица

Близо 2800 бежанци и мигранти са пристигнали на няколко гръцки острови през последната седмица, съобщи ТАСС, като се базира на организация АНА-МПА.

По данни на гръцката полиция от 18 ноември до 24 ноември общо 2793-ма бежанци и мигранти са пристигнали на гръцки острови в северната част на Егейско море. 1615 души са пристигнали с гумени лодки и са били регистрирани в приемни центрове за мигранти на о-в Лесбос, 548 - на о-в Хиос и 630 - на о-в Самос. Днес няма регистриран нито един новопристигнал мигрант поради бурните ветрове.

Според данни на управлението на лагера за мигранти Мория на о-в Лесбос в лагера сега има 16 459 души, които аплайват за приемане на леговище. Във краткотраен лагер в региона Скала Сикамния сега се намират към 220 души, които чакат да бъдат трансферирани в лагера Мория, осведоми Българска телеграфна агенция.

В лагера Кара Тепе в прилични условия живеят 1326 бежанци и мигранти (повечето от тях са семейства).

Като цяло на о-в Лесбос сега има общо 18 853-ма бежанци и мигранти. Утре се възнамерява от острова на материка (близо до градовете Кавала и Козани) да бъдат трансферирани 133-ма мигранти, търсещи леговище. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР