Близо 260 хил. българи са получили до момента правото да

...
Близо 260 хил. българи са получили до момента правото да
Коментари Харесай

Великобритания гони 15 хил. българи


Близо 260 хиляди българи са получили досега правото да живеят и работят легално във Англия.  Над 15 хиляди са обаче сънародниците ни, получили отвод.  По-малко от месец преди крайния период – 30 юни, хиляди българи към момента не знаят дали ще могат да продължат работата си на Острова.

Българите могат да останат във Англия 6 месеца в границите на годината, само че единствено за туризъм или посещаване при близки. За да работят, би трябвало да имат генериран код, който удостоверява статута им на уседналост или трудова виза, изясни дипломат Марин Райков пред bTV.

В противоположен случай ще бъдат репатрирани.  Тези, които се опитат „ да излъгват системата “, могат да бъдат глобени и освен те, само че и компаниите, които ги наемат.

Посланик Райков обяви, че се водят диалози с Европейска комисия за даване на консулска отбрана на жителите, които подлежат на депортация. Това значи консулството ни във Англия да бъде предупреждавано за тези случаи.

Разговори се водят и по различен въпрос, а точно фактът, че  визите за сезонна работа за българи са по-скъпи от тези, които се издават на други жители от Европейски Съюз.  „ Този въпрос е подложен и от Европейска комисия пред английската страна. Нямаме никакво заричане, че това неравно отнасяне на българските жители ще бъде преодоляно в скоро време. Но най-малко ни твърдят, че има размишление в добра посока. Това е неравно отнасяне на нашите жители и за нас това е недопустимо, тъй като също така дава и конкурентни преимущества на служащи от други страни членки на Европейски Съюз “, разяснява Марин Райков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР