Близо 26 милиона куфара, сакове и чанти са били загубени,

...
Близо 26 милиона куфара, сакове и чанти са били загубени,
Коментари Харесай

26 млн. куфара изчезнали по летищата в цял свят

Близо 26 милиона куфара, сакове и чанти са били изгубени, забавени, развалени или откраднати по летищата в целия свят през 2022 година

Това демонстрира отчет на SITA – компания, предоставяща ИТ и телекомуникационни услуги за промишлеността във въздушния превоз, представен от 24 часа. Според изследването в 80% от случаите при погрешно обработени багажи се е стигнало до забавянето им, а делът на изгубените и откраднатите пътни чанти се е нараснал до 7%, оповестиха от Европейски потребителски център.

ЕПЦ България също регистрира близо двойно нарастване на жалбите, свързани със забавени, изгубени или счупени куфари през 2022 година по отношение на миналата 2021 година Тенденцията се резервира и тази година, допълват от ЕПЦ и напомнят главните права и отговорности, които имат пътуващите при проблеми със своя багаж на летището.

Какво да вършим, в случай че багажа ни го няма?
 фотография: БГНЕС

Ако чекираният ви багаж не дойде на летището, откакто слезете от самолета, би трябвало незабавно да отидете до съответното гише за багажи и да поискате протокол за неналичието му. Там се попълня типа на куфара или чантата (цвят, размер, марка, година на купуване) и вашите данни и контакти, с цел да ви бъде доставен след това. В сходни случаи имате право на разноски за така наречен артикули от първа нужда – да вземем за пример долни дрехи, четка и паста за зъби, паста за бръснене и самобръсначка за мъжете. Когато купувате сходни артикули, пазете касови бележки и други документи, с цел да може след това да поискате сумата от страна на самолетната компания. Добре е и да се посъветвате с превозвача за неговата политика в такава обстановка.

Възможно най-скоро откакто сте кацнали, само че не по-късно от 5 до 7 дни, би трябвало да подадете недоволство и към самолетната компания.

Етикети: багажлетище

Свързани изявления

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР