Близо 2500 служители на Здравните инспекции ще получат общо ресурс

...
Близо 2500 служители на Здравните инспекции ще получат общо ресурс
Коментари Харесай

2500 здравни инспектори разпределят 1.5 млн. лв. възнаграждения

Близо 2500 чиновници на Здравните инспекции ще получат общо запас от малко над 1 млн. и половина лв. хонорари.

Това съобщи на работно посещаване в Бургас служебният здравен министър Асен Меджидиев, който обаче акцентира, че финансовите хонорари от към 600 лв. на човек са единствено за месец октомври.

Д-р Меджидиев посочи, че с цел да се удължи това погашение на работещите в здравните инспекции, то е нужно отделът да бъде прегледан от Министерски съвет и бюджетът да бъде обновен.

Намерихме краткотрайно решение с големите старания, които екипът на министерството на здравеопазването положи, които обещах още преди 15 дни. След като подсигурихме 10 млн. лева за незабавната помощ, които действително този месец към този момент ще бъдат разпределени, методиката е конкретизирана и към 20-то число те ще получат нарастването считано от 1-ви октомври. За РЗИ съумях защото с постановлението от 29-ти юли парите, които са отпуснати за равнене на заплатите по груповия трудов контракт са изключени държавните администрации включително и са и РЗИ-тата и други структури като националния съвет по лекарствени артикули. Затова няма по какъв начин да се усилят заплатите с тези пари, които тогава са били отпуснати. Намерихме средства от бюджета на министерството на опазването на здравето и в този момент от октомври месец ще бъдат обезщетени към 600 лв. приблизително, сподели още министърът.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР