Близо 25 000 украински граждани са влезли от 24 февруари

...
Близо 25 000 украински граждани са влезли от 24 февруари
Коментари Харесай

Близо 25 000 украински граждани са влезли България от началото на войната

Близо 25 000 украински жители са влезнали от 24 февруари до през днешния ден на всички пунктове на българо-румънската граница, сочат данните на Главна дирекция „ Гранична полиция “. Подадените на границата молби за филантропична протекция са 73.

Гражданите на Украйна имат право на безвизово влизане в България и на 90-дневен престой в страната ни в границите на всеки шестмесечен интервал, напомнят оттова. Срокът може да бъде удължен по филантропични аргументи, свързани с изключителни условия според Закона за чужденците в Република България.

Украинските жители, които желаят да продължат безвизовия си престой, могат да подадат заявление в дирекция „ Миграция “ преди приключването на позволения период на престояване по силата на безвизовия режим. Бланка на заявката се получава на място или се попълня авансово, като се изтегля от интернет страницата на дирекцията.

Тези, които желаят да получат интернационална протекция (статут на емигрант или филантропичен статут), могат да подадат заявление в поделенията на Държавната организация за бежанците при Министерския съвет, пред органите на дирекция „ Миграция “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР