Близо 24 часа преди изтичането на срока, в който номинираният

...
Близо 24 часа преди изтичането на срока, в който номинираният
Коментари Харесай

ДРАМА В ПП: Лобитата на Кирчо/Лена и Киро/Лорер се хванаха на гушите дали да правят кабинет

Близо 24 часа преди приключването на периода, в който номинираният за министър председател Асен Василев би трябвало да се яви при президента и да разгласи дали е извършил сполучливо проучвателния мандат или го връща несбъднат, двете лобита към Кокорчо и към някогашния министър председател Кирил Петков са се хванали за гушите по какъв начин е вярно да постъпят.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от средите на ексуправляващите, претендиращи да останат във властта най-малко още малко.

Въпреки заявките на Асен Василев, че ще разгласят имената на министрите и мандата за изпълнен единствено в случай че съберат нужните 121 депутатски гласове, които да поддържат държавното управление му в Народното събрание, драмата в Политическа партия е напълно друга.

Лобито на Василев, в което влизат доближеното му семейство Виолета и Даниел Лорер, твърдо застъпват позицията, че вместо да прокарват второ държавно управление на Политическа партия, е по-добре да отидат на избори в този момент.

Аргументът им почива на социологически изследвания, които сочели, че след свалянето на кабинета на Просто Киро посредством първия сполучлив избор на съмнение в най-новата ни история лавинообразният срив на Политическа партия е спрял и даже е почнало леко повишаване на поддръжката за тях, и завръщане на някои от разочарованите, най-вече от средите на офисния планктон.

При това прагматиците към Василев и Лорер изчислявали, че метода, по който сега си обезпечават поддръжка за второто държавно управление, първо, не им я подсигурява. И, второ, разкритията на партиите, от които отмъкват депутати като Има Такъв Народ и „Възраждане“ и на които се пробват да протягат ръка като Съюз на демократичните сили, по-скоро ги дискредитират и им дават мощни козове против тях по време на предизборната битка.

Освен това съгласно лобито на Василев и Лорерите по-нататъшното престояване на тяхно държавно управление във властта единствено след няколко месеца би било еднакво на злополука, която би се отразила извънредно отрицателно на изборните резултати на Политическа партия при идни избори.

Срещу тези причини обаче твърдо заставали последователите на Кирил Петков и неговото лоби, челна позиция в което заема близката на поста и сърцето му Лена Бориславова. Към тях принадлежат и някогашният началник на Народното събрание и сътрудник на Лена от адвокатска адвокатска фирма „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ Никола Минчев. Както и „баджанакът“ на Петков и сегашен председателстващ съвещанията на Народното събрание Мирослав Иванов.

Те упорствали ръководството на юридически към момента несъществуващата им партия и провалената им коалиция с Българска социалистическа партия и Демократична България да продължи, защото били сигурни, че при последващи избори въобще няма да могат да вкарат толкоз Депутати, колкото сега.

При това в бъдещите им листи под въпрос било и присъединяване на мнозина от лобито на Просто Киро поради нескритото им противоборство с лобито на Василев и Лорерите.

Допълнително напрежение сред двете лобита точно за местата в бъдещите листи внасяли и обещанията нa Kupил Пeтков за присъединяване в тях, раздавани на калпак на предателите на Има Такъв Народ и „Възраждане“.

При това лобито на Василев и Лорерите било толкоз зле настроено към Кирил Петков и най-много към Лена Бориславова, която считало за злобен талант на неуспеха им, че отказвало въобще да включи Петков в възможното държавно управление на Асен Василев. И в случай че в последна сметка той се озовал там, това щяло да бъде голям компромис от негова страна, изработен против опасност за провокирането на заплашителен скандал от лобито на Просто Киро.

Тъй или другояче, сега алтернативата, която се взема решение в Политическа партия, не е дали имат 121 депутати в поддръжка на второто им държавно управление, а дали въобще си коства да го вършат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР