Близо 210 милиона лева от еврофондовете за опазване на биологичното

...
Близо 210 милиона лева от еврофондовете за опазване на биологичното
Коментари Харесай

Зеленгейт и политическият чадър над еколозите

Близо 210 милиона лв. от еврофондовете за запазване на биологичното многообразие в България са отпуснати в програмния интервал от 2007 до 2013 година, оповестиха за “Труд” от Министерството на околната среда и водите. Проверка на вестника сподели, че по-голяма част от това голямо финансиране е отишло в джобовете на “екологичните” организации от обединението “За да остане природа в България”. До през днешния ден не е известно техен план да е бил проверяван от прокуратурата, макар десетките доказателства за злоупотреби, които “Труд” е разкривал през годините в следствията си за “екологичните” неправителствени организации (НПО).

Държавното обвиняване започ­на интензивно разплитане на далаверите с къщите за посетители, където става въпрос за злоупотреби за към 200 милиона лв., отпуснати по Оперативната стратегия за развиване на селските региони. В същото време няма реакция по усвоените пари от “природозащитните” Неправителствени организации по Оперативна стратегия “Околна среда”, където сумата в бранш “Биоразнообразие” е съвсем същата.

Спокойствието, на което се радват “зелените”, може да бъде обяснено с отворен над тях политически чадър.

Както “Труд” нееднократно е доказвал, изсмуканите евросредства от “еколозите” въобще не отиват за опазването на застрашените типове у нас, а се употребяват за политически пиар, очернящи страната ни акции в задгранични медии, правосъдни каузи против основни капиталови планове и угаждане на персонални финансови ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР