Близо 2000 деца от цяла България и над 80 училища

...
Близо 2000 деца от цяла България и над 80 училища
Коментари Харесай

Детският фестивал „Отворено сърце“ се провежда днес и утре във Велико Търново

Близо 2000 деца от цяла България и над 80 учебни заведения дойдоха във Велико Търново за детския фестивал „ Отворено сърце “, който се организира за 16-а поредна година.

Днес и на следващия ден /3 и 4 юни/ те ще се веселят в остарялата българската столица, ще пеят и танцуват, ще покажат уменията си в разнообразни занаяти, ще показват наученото в часовете по свободноизбираемата дисциплинираност „ Фолклор на етносите “.

Дефилето бе почетено от заместник-кмета проф. Георги Камарашев. В рамките на събитието се организира и кръгла маса, в която се включиха държавни институции, учители, актьори, читалищни дейци и народни представители, измежду които проф. доктор Костадин Ангелов, Деница Сачева и други

Отзвукът бе, че с фестивала Велико Търново дава образец за работещ модел на интеграция, фокусирана върху децата, учебното заведение, опознаването на разнообразни култури и други

Традиционният за летния културен календар фестивал „ Отворено сърце “ е проведен от Център за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “ и е подсилен от Община Велико Търново. Събитията се организират в парк „ Марно поле “, край Летния спектакъл.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР