Близо 2000 американски войници ще бъдат изпратени в близко време

...
Близо 2000 американски войници ще бъдат изпратени в близко време
Коментари Харесай

Байдън одобри изпращането на още войски в Източна Европа, България не е спомената

Близо 2000 американски бойци ще бъдат изпратени в близко време в Германия и Полша, а 1000 военнослужещи на Съединени американски щати, които сега са ситуирани в Германия, ще бъдат предислоцирани в Румъния, сподели на конференция през днешния ден представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от международните организации. " Допълнително ще предислоцираме близо 2000 американски бойци от Съединени американски щати в Европа в околните няколко дни ", сподели представителят. България не е измежду упоменатите страни.

Американският президент Джо Байдън утвърди изпращането на към 2000 американски бойци в Полша и Германия, както и предислоцирането на близо 1000 военнослужещи на Съединени американски щати от Германия в Румъния в израз на готовността на Съединени американски щати да защитят съдружниците си от НАТО на фона на рецесията към Украйна, сподели Кърби.

Източник, осведомен с детайлите на интервенцията, сподели, че 1700 бойци от базата " Форт Браг " в Северна Каролина ще бъдат изпратени в Полша, а 300 военнослужещи от същата база - в Германия. От Германия в Румъния ще бъдат трансферирани близо 1000 американски бойци.

" Тези сили няма да бъдат ситуирани за непрекъснато ", сподели Кърби, наблягайки, че задачата е да бъдат успокоени съдружниците на Съединени американски щати в миг на засилено напрежение поради скупчването на съветски войски по границата с Украйна.

" Тези сили няма да водят война в Украйна ", акцентира представителят. Разполагането на тези войски е явен сигнал към света, че Съединени американски щати са подготвени да уверят съдружниците си от НАТО, че ще ги защитят против всяка експанзия, сподели Кърби.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР