Близо 200 хил. лева на година харчи Националната здравноосигурителна каса

...
Близо 200 хил. лева на година харчи Националната здравноосигурителна каса
Коментари Харесай

Автомобилите на НЗОК гълтат 200 хил. лв. годишно за гориво

Близо 200 хиляди лв. на година харчи Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за зареждане на колите си с гориво. Това излиза наяве от социална поръчка на касата, оповестена в Агенцията за публични поръчки.

Тя е за доставка на горива за идващите три години. Според поръчката това ще коства 597 600 лева с Данък добавена стойност за целия интервал, което значи, че НЗОК се кани да плаща  тъкмо 199 200 за зареждане на колите си за една година. В предмета на поръчката се включва доставка на бензин А 95; бензин А 98 и дизел с планирани количества за трите години:

1. Бензин А 95 – 165 000 литра;

2. Бензин А 98 – 100 литра;

3. Дизел - 28 000 литра;
Управителят на НЗОК заприказва за чаши с уиски по тематиката с безплатните медикаменти за КОВИД
Доверието в медицинските причини е изгубено. Много постоянно се намесват други в аргументацията, а не се слушат лекарите. Така шефа...

Според информацията в търга посочените количества са ориентировъчни и са изчислени на база минал интервал. От НЗОК осведомят още, че ще закупуват съответните количества горива съгласно потребностите си и не се задължават да закупят цялото количество за съответен тип гориво, като си резервират правото да закупуват по-големи количества от посочените за съответен тип гориво.

разполага с предходния контракт от началото на 2019 година, който касата е подписала с компанията " Анри 64 - Андрей Кехайов " - благосъстоятелност на доцент доктор Андрей Кехайов,   на Българския лекарски съюз. Тогава НЗОК търси по-сериозни количества горива - 220 хиляди литра бензин А95, 300 литра бензин А98 и 40 хиляди литра дизел. Цената, която тогава е платена, е 519 240 лв. с Данък добавена стойност, което значи, че касата е платила над 173 080 лв. на година, а разликата по отношение на настоящата поръчка идва от сериозния растеж на горивата в последните години.

Сред условията на касата в този момент е и трите типа гориво да се закупуват посредством карти за безналично разплащане. Затова и разделянето на публичната поръчка за 3 доставчика не е оправдано, тъй като съгласно тях при възлагане на поръчката на повече от един реализатор ще се затруднят зареждането с гориво, контрола за съблюдаване на въведените в НЗОК правила и правила на разходване на гориво, както и отчитането и заплащането на осъществените действия.

В търга е записано и че зареждането на колите от бензиностанциите на определения реализатор би трябвало да става от пломбирани бензиноколонки, тествани и минали периодически обзор. Изпълнителят би трябвало да разполага с най-малко един търговски обект (бензиностанция) във всеки един от 27-те регионални града в страната. Във всяка една от бензиностанциите би трябвало да е налице и устройство за карти за безналично заплащане. 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР