Близо 200 души се събраха пред сградата на Второ районно

...
Близо 200 души се събраха пред сградата на Второ районно
Коментари Харесай

Над 200 души на протест в защита на лекаря, убил Жоро Плъха

Близо 200 души се събраха пред постройката на Второ районно ръководство тази заран, с цел да се разгласят в отбрана на пловдивския доктор доктор Иван Димитров, съобщи TrafficNews.bg.

Граждаската реакция пристигна часове, откакто прокуратурата повдигна обвиняване против лекаря за убийството на Жоро Джевизов – Плъха.

В възклик "Свобода за доктора ", хората изрично желаеха медикът да бъде освободен от ареста. Те единомислещо застъпиха тезата, че Димитров е почтен, а убийството е осъществено от самоотбрана. Те акцентираха мамсимата "моят дом - моята цитадела " и настояха за промени в Наказателния кодекс.

Част от присъстващите са съседи, другари и сътрудници на доктора, само че има и доста хора, които имат кардинална позиция и поддържат Димитров поради персонални убеждения и гражданска позиция.

Протестът бе проведен непринудено във фейсбук мрежата през вчерашния ден, откакто стотици души показаха поддръжката си и застанаха зад него посредством гневни постове и неразбиране по какъв начин е допустимо човек, зачитил себе си, дома си и фамилията си, би трябвало да бъде съден като палач наедно с всички останали нарушители.

"Надявам се да има сили да премине през този пъкъл, тъй като това е голямо тестване ", показа доктор Нели Сомова, една застаналите в поддръжка на Димитров. Редица от присъстващите зададоха риторичния въпрос по какъв начин би постъпил всеки различен, в случай че е опрян до стената от събитията на щурм в дома си и опасност за фамилията.

"Това е единствено началото, след 10 години ромите ще влизат в домовете ни и това ще бъде всекидневие. Полицията е безпомощна, в случай че през днешния ден не вземе мерски, на следващия ден ще бъде късно ", обезпокоеното показа Тодор Стайков, здравен иснепкттор и комшия на доктор Димитров. На мястото, оповестено като събирателен пункт на протестиращите, не престават да се стичат хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР