Близо 20% ръст на годишна база отчете китайската компанияHuawei бетонира

...
Близо 20% ръст на годишна база отчете китайската компанияHuawei бетонира
Коментари Харесай

Huawei продаде 112 млн. смартфона за 9 месеца

Близо 20% растеж на годишна база регистрира китайската компания

Huawei бетонира мястото си в Топ 3 при смарт телефоните и се готви да изпревари Apple

Китайският производител на смарт телефони затвърди позицията си в Топ 3 на международния пазар, паралелно до Samsung и Apple, съдейки по продажбите за първите девет месеца на годината.

В интервала януари-септември Huawei е продал 112 млн. смратфона, което е растеж от 19% по отношение на същия интервал на предходната година, заяви организация Xinhua, позовавайки се на основния изпълнителен шеф Ю Ченгдонг.

Подобен растеж утвърждава Huawei като третият по величина производител на смарт телефони в света. Общите доходи на компанията са се нараснали с 30% за обсъждания интервал.

Броят на комерсиалните обекти на Huawei е повишен с 19% през първите девет месеца, достигайки 42 300 по целия свят. В отдела за проучвания и разработки на Huawei работят над 10 хиляди души в разнообразни страни по света.
още по тематиката
Huawei ще продължи да уголемява наличието си на световния пазар и да ускорява позициите на марката, пускайки устройства от междинен ценови клас и премиум модели. По-рано анализаторът от IDC Франсиско Джеронимо съобщи пред CNBC, че през 2017 или 2018 година Huawei ще измести Apple от второто място на пазара за смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР