Близо 20 нови табели са поставени в Природен парк „Шуменско

...
Близо 20 нови табели са поставени в Природен парк „Шуменско
Коментари Харесай

Поставиха нови табели на Шуменското плато с подкрепата на СИДП

Близо 20 нови табели са сложени в Природен парк „ Шуменско плато “. Служителите на парка ремонтират и подменят старите и счупени просветителни табла. Информацията при някои е обновена или напълно актуализирана. Указани са още веднъж маршрутите „ Флористична пътека “, „ Карст под отбрана – подарък за поколенията “, веломаршрутите, достъпът до пещера „ Бисерна “, както и стартовете на парапланерните площадки.

Подмяната се реализира с поддръжката на Североизточното държавно дружество и ще продължи. Предстои възобновяване на табели и маркировка по маршрут „ Адреналин “, който стартира от кв. „ Дивдядово “ и стига до Летният информативен център на ДПП „ Шуменско плато “. Работи се и по останалите съществени направления в Парка.

Както " Труд " писа, през тази година с табели с QR код напълно беше актуализирана „ Дендрологичната пътека “. Изработката е по план „ Зелена академия “ на фондация „ Подобри “, дизайна е на ученици на СУ „ П.Волов “, а в слагането се включиха възпитаници от „ Младежки съвет “ – Шумен. Кодовете на табелите дават информация за най-разпространените дървесни типове в Парка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР