Близо 20 на сто от участвали в анкета жители на

...
Близо 20 на сто от участвали в анкета жители на
Коментари Харесай

Всеки пети руснак иска децата му да станат разузнавачи

Близо 20 на 100 от взели участие в анкета поданици на Русия биха желали децата или внуците им да станат разузнавачи. Това излиза наяве от оповестени през днешния ден данни от изследване на центъра ВЦИОМ, съобщи ТАСС.

Руските въоръжени сили празнуват през днешния ден Деня на военния шпионин, открит с президентски декрет през 2006 година, показва организацията.

Резултатът от допитването сочи, че специалността шпионин е на респект в Русия. Уважението към нейните представители в обществото доближава съгласно оценки на участниците 4,32 точки от 5 вероятни, приходите и трудовото заплащане са оценени с 4,10 точки, влиятелността - с 4,02 точки.

Най-известният в Русия филм за разузнавачи е "Седемнайсет мига от пролетта ", посочен от 43 % запитани, на втора позиция с едвам 5 % е "Щит и меч ", а филмите за Джеймс Бонд да вземем за пример са загатнали единствено 2 на 100. Близо 30 % не са съумели да си напомнят нито един шпионски филм.

Като най-известни представители на специалността участниците са показали руския шпионин Рихард Зорге (15 на сто), Максим Исаев (Щирлиц) - героя в "Седемнайсет мига от пролетта " (8 на сто), Николай Кузнецов - шпионин и партизанин в окупираните от нацистки войски руски територии (5 процента), а на четвърто място - президента Владимир Путин, някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) (4 на 100 от запитаните). Около 69 на 100 не са могли да назоват нито един шпионин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР