Близо 20 млн. лв. укрити приходи са установени при данъчни

...
Близо 20 млн. лв. укрити приходи са установени при данъчни
Коментари Харесай

Близо 20 млн. лв. укрити приходи са установени при данъчни проверки в пунктове за технически прегледи

Близо 20 млн. лева укрити доходи са открити при данъчни инспекции в пунктове за механически прегледи, оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.

Национална агенция за приходите стартира всеобщи данъчни инспекции в пунктовете за годишни механически прегледи (ГТП). Освен за издаването на касови бележки и отчитането на оборота, инспекторите ще наблюдават и за спазването на осигурителното законодателство.

Обобщените данни за осъществените прегледи, които всички пунктове за ГТП подават към Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, са оценени в приходната администрация, като са съпоставени с данните от фискалните им устройства.

При 326 пункта са открити обилни разлики сред подадената информация за прегледаните коли и регистрираните доходи на касовите апарати. Първоначалните оценки сочат, че общата сума на укритите доходи е в размер на 19,4 млн. лева Ако тези несъответствия се потвърдят, на компаниите, които стопанисват пунктовете, могат да бъдат предоставени и проверки, допълват от Национална агенция за приходите.

От приходната администрация припомнят на клиентите на пунктове за ГТП, че за всяка заплатена от тях такса за обзор наложително би трябвало да получат и касова записка.

За нарушавания на данъчните условия могат да се подават сигнали на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР