Близо 20 милиона лв. са нужни за изравняване на допълнителните

...
Близо 20 милиона лв. са нужни за изравняване на допълнителните
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието иска близо 20 млн. лв. за служителите на затворите

Близо 20 милиона лева са нужни за равнене на спомагателните хонорари в Главната дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) и Главната дирекция „ Охрана “ (ГДО) с тези в Министерство на вътрешните работи, оповестиха от Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ).

Сумата е изчислена от Министерството на правораздаването след редица изследвания и калкулации, и след няколко наши писма, с които сигнализираме за казуса, показват от синдиката.

От прессъобщението на синдиката оказва се, че сумата от 19 058 000 лева към този момент е била поискана от Министерството на финансите. От разпределението ѝ излиза наяве, че с повече от 13 милиона лева би трябвало да се усили сумата за осъществяване на характерни служебни действия, с цел да се вдигнат средствата от 190 на 380 лева на човек.

За храна са планувани 200, а не, както е сега – по 150 лв. на месец.

Ставката за спомагателното заплащане за времето разполагаем би се нараснала от 0,35 лева на 0,50 лева на човек на час.

За пътни се плануват 120 лева, а не досегашните 35 лв..

За работно облекло са планувани 800 лева, вместо 600 лева един път в годината, както е в този момент.

За нарастване на размера за спомагателното заплащане при характерни условия за работа с видеодисплеи министерството е разчело 183 000 лева – повишаване от 4 на 10 лева на човек месечно, оказва се още от писмото на ССЗБ.

От синдиката поддържат обезпечаването на тези спомагателни средства и заявяват подготвеност да се включат в разискване на " тяхното заслужено систематизиране ".

Искане за унифициране на спомагателните хонорари в ГДИН и ГДО с тези в Министерство на вътрешните работи синдикатът е внесъл на 17 януари. Седмица по-късно с друго писмо до министъра на правораздаването от ССЗБ са поискали министър Атанас Славов да поддържа подаденото искане до МФ и да предприеме съответните дейности за равнене на спомагателните хонорари.

Поискахме и от министъра да даде на Управителния съвет на синдиката информация за плановете на тези средства и предложенията на Министерството на правораздаването до министерството на финансите, допълват още от ССЗБ.

На 11 януари министърът на правораздаването Атанас Славов разгласи, че разликите в характерните заплащания на чиновниците в бранш „ Сигурност “ са необясними и ще се стреми заплащанията в ГДИН и ГДО да се развиват в сходство с тези в останалите ведомства със сходна активност. Това стана на среща с всички синдикати от системата на местата за отнемане от независимост и правосъдната защита.

Пред Министерството на финансите ще бъде подложен казусът за съществуващите разлики в някои заплащания на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, от една страна, и на тези на ГДИН и ГДО, от друга, сподели тогава министърът на правораздаването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР