Близо 20 души са загинали и най-малко 300 са били

...
Близо 20 души са загинали и най-малко 300 са били
Коментари Харесай

Десетки загинали и стотици ранени при земетресението в Индонезия

Близо 20 души са починали и минимум 300 са били ранени при днешното земетресение на индонезийския остров Ява, съобщи Франс прес, като се базира на локални източници.

" Според информацията, с която разполагам все още, единствено в една болница са умряли близо двадесет души, а на най-малко 300 е била оказана здравна помощ. В множеството от случаите става въпрос за счупвания, получени, когато хората са се оказали затиснати под парчета от разрушени здания ", съобщи пред индонезийската телевизия " Метро ТВ " Херман Сухерман, началник на градската администрация на Чианджур, най-засегнатия град от труса с магнитуд 5,6, за който беше обявено по-рано.

По данни на индонезийската Агенция по метеорология, климатология и геофизика (BMKG) епицентърът на земетресението е бил на сушата, покрай Чианджур, провинция Западна Ява. Огнището на труса е било на дълбочина 10 км. Земетресението е почувствано мощно и в столицата Джакарта, която се намира на към 75 км от Чианджур. Агенцията по геофизика заяви, че няма заплаха от цунами.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР