Близо 2 милиона турски граждани са участвали в парламентарните и

...
Близо 2 милиона турски граждани са участвали в парламентарните и
Коментари Харесай

Рекорден брой гласове на турци от чужбина

Близо 2 милиона турски жители са взели участие в парламентарните и президентски избори в чужбина. Снощи завърши гласуването на турските гласоподаватели в дипломатическите представителства на Турция за вота, който ще се състои в неделя.

Гласуването зад граница стартира на 27 април. Разкрити бяха изборни секции в общо 73 страни по света. По данни на Висшата изборна комисия над 1 милион и 700 хиляди души да взели участие във вота в чужбина, което надвишава 51 %. Достигнато е най-високото равнище до момента от изборите през 2011 година.

Продължава гласуването на граничните пунктове на Турция, които са общо 46. То ще завърши на 14 май в 17:00 часа, когато завършва изборният развой в страната. От 27 април до момента на ГКПП-тата, аерогарите и пристанищата са дали своят вот над 125 хиляди души.

Турският електорат в чужбина съставлява четвъртият по бройка изборен регион след Истанбул, Анкара и Измир. На президентските избори през 2018 година малко над 60% от гласоподавателите в чужбина гласоподаваха за Ердоган.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР