Близо 2 месеца ще се разчистват щетите от погрома след

...
Близо 2 месеца ще се разчистват щетите от погрома след
Коментари Харесай

Подробности за погрома-пълното възстановяне на засегнатите села ще отнеме поне една година

Близо 2 месеца ще се разчистват вредите от погрома след опустошителния проливен дъжд и преливането на река Стряма, само че цялостното възстановяне на засегнатите карловски села ще отнеме най-малко една година - това стана ясно от екипите, които работят на терен.

Започна дейната работа по третия стадий на дейностите, свързани с превъзмогване на следствията от бедствието, което споделя региона на Карлово. Това е дойността по почистване, по подсилване и обезопасяване, както и някои ремонтни действия. За тази цел са нужни техника и хора. Това заяви на брифинг в едно от потърпевшите села - Слатина регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев.

" В селата Богдан, Каравелово и Слатина през днешния ден тежките машини към този момент са 69. В момента в село Каравелово работят 10 фадроми, 12 самосвала, 6 верижни багера, 2 камиона със щипка, 60 доброволци и 60 бойци. В село Богдан работят 10 фадроми, 1 верижен трактор, 5 самосвала, 4 верижни багера, 1 камион със щипка, 20 доброволци, 93 бойци. В село Слатина работят 5 багера, 2 фадроми, 8 самосвала, 2 камиона със щипки, 40 бойци, 10 горски служащи и 25 доброволци ", изясни Стоев.

Горското стопанство в Смолян също се ангажира да изпрати два камиона с щипки и два багера. Получена е помощ и от " Напоителни системи " - Сливен - изпратили са екскаватор в Трилистник, който да работи по възобновяване на скъсаната дига на Струма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР