Близо 2,4 млрд. лв. данък добавена стойност (ДДС) е възстановен

...
Близо 2,4 млрд. лв. данък добавена стойност (ДДС) е възстановен
Коментари Харесай

НАП върна 2,4 млрд. лева ДДС на изрядни фирми

Близо 2,4 милиарда лева налог добавена стойност (ДДС) е възобновен от Националната организация за приходите (НАП) през първата половина на 2022 година на правилни компании, регистрирани в Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите " Големи данъкоплатци и осигурители ", оповестиха от приходната организация. Това е с 25 % повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Изрядните сдружения са получили назад заявеното от тях Данък добавена стойност още в границите на настоящия месец, в който са подали справка-декларация, преди приключването на 30-дневния законов период.

На част от тях данъкът е възобновен, без да е осъществена инспекция от данъчните органи. Това е допустимо с помощта на опростената процедура за възобновяване на Данък добавена стойност, която Национална агенция за приходите ползва сполучливо към този момент няколко години, прецизират от организацията. Целта е средствата да се върнат оптимално бързо в стопанския оборот, с цел да не се затруднява икономическата активност на предприятията, което пък води до нови доходи за държавния бюджет. 

Ръст и в събраните доходи регистрират от Търговско дружество на Национална агенция за приходите " Големи данъкоплатци и осигурители ". Само за първите шест месеца на 2022 година постъпленията в бюджета са близо 5,6 милиарда лева Това са над 1,3 милиарда лева или 30 на 100 повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Нетните доходи от Данък добавена стойност са към 2,3 милиарда лева, което е с над 762 млн. лева или 50 на 100 повече по отношение на първите шест месеца на 2021 година, показват от Национална агенция за приходите.

 Българска телеграфна агенция Българска телеграфна агенция

" Териториална дирекция " Големи данъкоплатци и осигурители " постоянно е осигурявала нужните условия за умерено работа на огромните компании. Подпомагаме активността им освен като възвръщаме бързо съответните налози, само че прилагаме и най-високи стандарти във връзка с обслужването. Така нашите клиенти имат опцията елементарно и бързо да извършват данъчно-осигурителните си отговорности. Резултатите са основа на убеждението ни, че партньорският метод и положителната връзка дават своите позитивни резултати ", сподели Георги Стефанов, шеф на Търговско дружество " Големи данъкоплатци и осигурители ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР