Близо 185 000 за купуване на гласове по морето. Това

...
Близо 185 000 за купуване на гласове по морето. Това
Коментари Харесай

Близо 185 000 за купуване на гласове по морето

Близо 185 000 за пазаруване на гласове по морето. Това е единствено част от сумата, която проверяващи откриха в дома на общинар в Несебър.

Задържаният за изборна търговия в Несебър е на управителна позиция в общината. Това стана ясно от брифинг на полицията и прокуратурата.

Мъжът от морския град е арестуван за пазаруване на гласове при взаимна акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. В офиси и парцели на арестувания са открити с изключение на 185 000 евро и 25 000 лв..

Операцията по сигнал била осъществена от икономическа полиция в града.

Такава акция досега не е имало досега. Стигнахме до най-високото равнище, похвалиха се от полицията.

Стигнахме до хората, които обезпечават средствата и ги разпределят на така наречен дилъри.

Парите били за идните избори за кмет в Несебър.

От прокуратурата споделиха, че делото е за предложение и предоставяне на пари за гласоподаване за съответен човек.

Да се разбере от кого са парите

Държавното обвиняване счита, че би трябвало да се откри произходът на парите, по какъв начин са стигнали до арестувани и кои групи хора е трябвало да бъдат “купени ”. Според прокуратурата по този начин се пресича огромна скица.

До момента не е ясно за коя партия е трябвало да бъдат купувани гласове.

Връзката сред лицето, парите и уредниците е доста сложа за доказван, обясниха още от прокуратура.

Към момента следствието продължава и в посока определяне на други лица. Три адреса в Бургас и един в Несебър към този момент са претърсени.

На този декор в Народното събрание се чудят за машините

Нова комисия за машинното гласоподаване. Над това ще умуват депутатите. Парламентът обмисля проекторешение за основаване на краткотрайна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия. Те са свързани със сигурността на машинното гласоподаване.

В поддръжка на включването на тази точка в дневния ред гласоподаваха 169 народни представители, седем не се съгласиха, 20 се въздържаха.

Ако в действителност изборите са манипулирани, фалшифицирани по този начин, както излизат не един, не два записа в интернет пространството, то това е директно обвързвано с националната сигурност на страната, съобщи Борислав Гуцанов от левицата.

Десислава Атанасова уточни, че постоянно са желали гласност и бистрота във връзка с вота на българските жители. Въпреки че опозицията предлага основаването на такава краткотрайна комисия, ние ще я подкрепим, сподели Атанасова.

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР