Близо 180 000 лева премии ще бъдат раздадени на гимнастичките

...
Близо 180 000 лева премии ще бъдат раздадени на гимнастичките
Коментари Харесай

Министерството на спорта с премии за грациите на стойност почти 180 000 лева

Близо 180 000 лв. награди ще бъдат раздадени на гимнастичките ни за триумфите, които реализираха на международното състезание в " Арена Армеец ", оповестява ежедневикът " Тема спорт ".

 Министър Кралев, Илиана Раева и Росина Атанасова получиха високо самопризнание
Министър Кралев, Илиана Раева и Росина Атанасова получиха високо самопризнание

Тримата получиха специфичния знак на ФИГ

Нашите девойки от ансамбъла завоюваха златен орден на пет обръча и бронзов в многобоя. В отборното класиране при самостоятелните осъществявания Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се окичиха със сребро отличие. В самостоятелния многобой Катрин Тасева се класира шеста. Всичко това носи парични тласъци съгласно инструкцията на министерството на спорта.

Резонно най-голямата награда ще бъде за достиженията на ансамбъла. Според таблицата на ведомството бронзът в многобоя ще донесе общо на Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова 112,500 лв.. Те ще получат още 40,500 за купата на пет обръча, която е в олимпийски спорт, само че в неолимпийска дисциплинираност.

Катрин Тасева ще получи награда от осем хиляди лв. за шестото си място в многобоя. Заедно с Невяна Владинова и Боряна Калейн, трите ще бъдат подтиквани с 18,900 лв. за среброто в отборното класиране, което е също неолимпийско съревнование. Общата сума е 179,900 лв..

Отделно треньорките на гимнастичките също ще получат с награди от страната, които се показват в проценти от наградите на състезателките.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР