Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над

...
Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над
Коментари Харесай

Дъждовете повредиха инфраструктура в Златоград

Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над Златоград през последните два дни, съгласно информация от фейсбук страницата на Общината и заместник–кмета Елмира Пехливанова, представена от Българска телеграфна агенция.

Проливният дъжд провокира проблеми по инфраструктурата, тук-там има паднали земни маси. Водите на бент. „ Златоград “ са на равнище 35 см над преливника. Общински екипи разчистват засегнатите от разрушителното прииждане терени, прецизират от общинската администрация.

Валежите в Златоград и района единствено за последното денонощие са 122 л/кв. м, съгласно данни от Метеорологичната станция на връх Рожен. Нивото на р. Върбица е нараснало, само че е в границите на речното корито и към този момент няма заплаха от преливане. Поройният дъжд провокира проваляне на земни маси на улици в селата Ерма река и Аламовци. Прелял улук е наводнил гараж в с. Старцево. Паднала подпорна стена в с. Долен е нанесла провали върху покривна структура на прилежаща къща. 

Обстановката в община Златоград стартира да се успокоява след прекъсването на преваляванията следобяд, съобщи заместник–кметът Елмира Пехливанова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР