Близо 170 танка, до 200 бойни машини и до 100

...
Близо 170 танка, до 200 бойни машини и до 100
Коментари Харесай

Стотици танкове и бойни машини пристигнат в Беларус от Русия

Близо 170 танка, до 200 бойни машини и до 100 оръдия и минохвъргачки ще дойдат в Беларус от Русия, с цел да бъдат ситуирани в границите на районна военна формация, съобщи ТАСС.

Общият брой на военнослужещите, които ще дойдат в Беларус, ще бъде до 9000 души, към 170 танка, до 200 бронирани бойни машини и до 100 оръдия и минохвъргачки с диаметър над 100 мм ", написа Валерий Ревенко, шеф на отдел " Международно военно съдействие " в беларуското министерство на защитата, на страницата си в Twitter.

На 10 октомври президентът на Беларус Александър Лукашенко разгласи началото на образуването на районна военна формация, която ще се основава на беларуските въоръжени сили. Според Лукашенко решението за активизиране на групировката, което е било взето по време на диалозите с съветския президент Владимир Путин, е било провокирано от изострянето на обстановката по западните граници на страната. На 15 октомври беларуското министерство на защитата разгласи, че в Беларус са пристигнали първите влакове с съветски военнослужещи. По данни на беларуското министерство на защитата общият брой на съветските военнослужещи в районната военна формация ще бъде към 9000 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР