Близо 17 000 тона смесени отпадъци от контейнери тип „бобър“

...
Близо 17 000 тона смесени отпадъци от контейнери тип „бобър“
Коментари Харесай

Близо 17 000 тона смесени отпадъци изхвърлиха асеновградчани за година

Близо 17 000 тона смесени боклуци от контейнери вид „ бобър “ са събрани в Асеновград през 2017 година Малко над 130 тона са извозените от системата за разделно събиране отпадъчни материали. Събраните опаковки, подлежащи на преработване, са повече от 37 тона. От тях получената хартия е близо 12 тона, пластмасата е към 6 тона, а стъклените материали са малко над 19 тона. На територията на Асеновград са ситуирани 239 съда за разделно събиране на отпадъците.
Общината разполага с четири типа контейнери: жълт /за хартиени опаковки, пластмаса и метал/; зелен /за стъкло/; кафяв /за рискови битови отпадъци/; резервоар за битови биоразградими боклуци. Съдовете от тип „ лодка “ за Асенoвград наброяват 40. Точно 930 са контейнерите вид „ бобър “, а 2 400 са от типа „ кука “. Към момента в обекти на територията на община Асенoвград са ситуирани 51 съда за събиране на портативни акумулатори. През 2017 година бяха събрани общо 30 кг от този тип боклук. 615 кг, пък, е количеството на отпадъците от излязло от приложимост електронно съоръжение.
Приетите от Общинска администрация луминисцентни лампи са 27, а тонер касетите – 485 кг. В Асеновград действа и площадка за активност по предаване на отпадъчни масла, излезли от приложимост гуми и други боклуци от черни и цветни метали. Мястото е несъмнено на улица „ Иван Вазов “ №11. Относно замърсеността на въздуха, в Отчета за осъществяване на Програмата за ръководство на отпадъците през 2017 година, показан от отрасловия заместник-кмет инженер Петър Бояджиев, се показва, че в Асеновград битовият бранш остава един от главните замързители през есенно-зимния сезон. Причината – повсеместното прилагане на твърди горива. Като други замърсители се показват излъчвания от амортизирани мотори на рейсове от публичния превоз и тежкотоварни транспортни средства, движещи се по пътната мрежа вътре в обитаемоте места в района.
В отчета се оповестява, че за понижаване количеството на запрашеността в общината са осъществени създаване или замяна на тротоари, поправки и асфалтиране на улици в разнообразни обитаеми места на територията на община Асенoвград. А в раздел „ Екосистеми “ от доклада се обобщава, че през 2017 година са извършени тъкмо 15 акции по улов и обработка на безстопанствени кучета. Общият брой уловени, кастрирани и имунизирани бездомни четириноги в Асенoвградско за интервала е 42. През предходната година е направена и регистрация на три осиновени домашни любимци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР