Близо 160 стартъпа от 23 държави от Централна Европа участваха

...
Близо 160 стартъпа от 23 държави от Централна Европа участваха
Коментари Харесай

Българският стартъп Twin Ray е победител в регионалния финал на PowerUp!


Близо 160 стартъпа от 23 страни от Централна Европа участваха в третото издание на надпреварата, проведено от InnoEnergy – най-големия ускорител в промишлеността за чиста сила. Регионалният край бе извършен в София и също като останалите 11 районни финала (които бяха извършени в Унгария, Гърция, Хърватия, Литва, Чехия, Естония и т.н.) бе предшестван от интензивна подготовка: бизнес уъркшопи, които бяха извършени от „ Клийнтех България “ с опитни треньори и ментори. Участниците имаха опцията да верифицират бизнес моделите си и да подобрят презентационните си умения.

По време на районния край, най-хубавите стартъпи от страната показаха своите новаторски решения пред почетното жури, вложители и представители на медиите.

„ Чувството да спечелиш толкоз влиятелно съревнование, каквото е PowerUp!, е ужасно. Целият ни екип работи и продължава да работи неуморно за просперитета на плана “, съобщи Явор Христов, създател на Twin Ray. “Чистите източници на сила са бъдещето и ние настояваме, не просто да сме част от това бъдеще, а да го оформим по един трогателен, почтен и искрено потребен за всички метод.”

Участниците бяха оценени освен по отношение на професионалното съдържаниe, само че също по този начин и в подтекста на бизнес познанията си и капацитета на екипа и продукта. Публиката също по този начин имаше опцията да изслуша основния представител - Георги Милев, който описа за аналозите сред триумфите в спорта и бизнеса. Журитo бе формирано от Михал Крашевски, Мениджър „ Business Creation “ в InnoEnergy, Георги Халев, Заместник ръководител на Борда на шефовете в Риск Инженеринг, и Стоян Ставрев, Изпълнителен шеф на Българска Консултантска Организация.
“В тазгодишното издание на надпреварата имахме удоволствието да се срещнем от близко с в действителност впечатляващи планове в областта на устойчивата енергия”, съобщи Марияна Хамънова, шеф на Клийнтех България, координатор и уредник на PowerUp! за България. „ Twin Ray е доказателство за това, че в България има млади бизнесмени, които следват най-актуалните трендове в технологиите и потребностите на пазара. “

На 22-и ноември Twin Ray ще се изправи пред спечелилите от останалите районни финали на надпреварата в RaM Colosseum в Будапеща, където ще се състезава за финалната премия (20 000 евро за първо място), както и за присъединяване в влиятелния Highway® Аccelerator, който оказва помощ за превръщането на стартъпите в сполучливи бизнеси.

InnoEnergy е европейски новаторски мотор за устойчива сила. В InnoEnergy поддържаме и влагаме в нововъведенията на всеки стадий – от класната стая до потребителите. С помощта на нашата партньорска мрежа ние сътворяваме връзки в цяла Европа, като срещаме изобретатели и промишленост, бизнесмени и пазари, вишисти и чиновници, откриватели и биснес.

Усилията ни са ориентирани в три основни области от иновационния микс:
Образованието – подкрепяме основаването на осведомена и амбициозна работна мощ, която схваща устойчивите условия и потребностите на промишлеността за бъдещото й развиване.
Иновативни планове, сплотяващи хрумвания, основатели и промишленост, които си сътрудничат в името на използвани артикули и услуги, които дават същински резултати.
Услуги за основаване на бизнес, подпомогащи бизнесмени и стартъпи в областта на устойчивата сила да се развиват бързо и да способстват за световната енергийна екосистема.

Нашата взаимна работа основава и съединява съставните елементи на устойчивата сила, от която Европа се нуждае. InnoEnergy е основан през 2010 година и подсилен от Европейския институт за нововъведения и технологии. (EIT)

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР