Близо 150 човека се включиха в публичната дискусия за прилагането

...
Близо 150 човека се включиха в публичната дискусия за прилагането
Коментари Харесай

Близо 150 варненци научиха плановете за селищно образувание Телевизионна кула

Близо 150 индивида се включиха в обществената полемика за използването на улична регулация в Следствен отдел към окръжна прокуратура " Телевизионна кула “. Събитието бе проведено от Община Варна за да стартира разговор със притежатели на имоти и да изследва настройките, по отношение на идното създаване на улици, водоснабдяване, канализация и улично осветяване в тази част на града.

По време на срещата арх. Кристиян Саралиев, ръководител на Експертният съвет по устройство на територията, срещна присъстващите жители с обсега за планиране на ПУП-ПРЗ (Подробен организационен проект – План за регулация и застрояване) по Плана за улична регулация в селищното образувание. В бюджета на Община Варна за 2024 година са планувани средства за използване на улична регулация. Администрацията ще финансира градоустройствени разработки единствено след авансово декларирано единомислещо предпочитание от притежателите на парцели в зоната, акцентира на срещата арх. Саралиев.

Той посочи, че макар, че са спазени границите за застрояване на парцелите, Община Варна няма благосъстоятелност върху улиците и не може да влага средства в тях. В случай, че се реализира консенсус сред всички притежатели в региона на Телевизионната кула, администрация ще предложи общ строителен проект и след придобиване на благосъстоятелност върху улиците ще пристъпи към процедура за улична регулация на селищното образувание, разясни общинският специалист. Ако би трябвало да запазим една септична яма и в никакъв случай не изградим канализация поради нея, хората би трябвало да преценяват кое им е по-важно, разяснява арх. Саралиев.

Всички поданици на селищното образувание, изрично поддържаха концепцията да дарят част от парцелите си в интерес на Община Варна, с цел да може да се изградят улици в региона. Гражданите, които участваха персонално означиха терените си на картата в символ на единодушие. Те се ангажираха да се свържат и със свои съседи, които нямаха опция да участват на обществената полемика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР