Близо 150 автомобила са блокирани по пътя Равда - Несебър,

...
Близо 150 автомобила са блокирани по пътя Равда - Несебър,
Коментари Харесай

Извънредно! На пътя Равда - Несебър е страшно, 150 автомобила в снежен капан, сред тях и болно дете!

Близо 150 автомобила са блокирани по пътя Равда - Несебър, измежду тях и семейство с болно дете, оповестява БНР. Затворена за придвижване остава Автомагистрала „ Тракия " в сектора Карнобат - Бургас.

В област Бургас затворени за придвижване са " Дюленският проход ", пътя Обзор - Слънчев бряг, правите Миролюбово – Каблешково - Ахелой и Равда- Несебър. Ограничения за товарни коли над 12 тона са въведени за " Ришкия " и " Айтоския проход ". Сигнали за бедстващи хора няма постъпили, сподели регионалният шеф Вълчо Чолаков: Има информация за 10 коли, които се намират в правата Каблешково – Ахелой.

Работи се по освобождението на колите. Има и спрели коли сред Равда и Несебър. Има дете след интервенция в един от колите. По искане на майката е проведена евакуация на детето. Обстановката в страната в обособени региони остава усложнена.

Препоръката към водачите е да карат с нараснало внимание и съобразена скорост. Нови ограничавания са въведени по пътищата в област Добрич, поради усложнената зимна конюнктура. В община Генерал Тошево към момента има откъснати села. Община Крушари е изцяло блокирана в снега. Двайсет селища са без ток. В община Малко Търново има села, които са с прекратено електрозахранване към този момент 2 денонощия.

Три села в община Ардино остават блокирани, като достъпът до тях е неосъществим поради мощно пресечения планински терен. Снежната завивка в региона надвишава половин метър. Машини се пробват да пробият преспите до селата Мак, Теменуга и Зимище, които са останали в плен на снега. Те се намират високо в планината и сега достъпът до тях е неосъществим.

Кметът Ресми Мурад сподели, че хората там са запасени с хранителни артикули, само че в други обитаеми места е допустимо доставките да бъдат затруднени. Продължава изобилният снеговалеж в област Стара Загора. Новата снежна завивка тук-там надминава 40 см. Четвъртък и петък ще бъдат неучебни дни в община Казанлък. 180 тира край Гурково и 80 на летището в Стара Загора изчакват отварянето на „ Прохода на Републиката “, който е неразрешен за придвижване за коли с над 12 тона поради затворената граница с Румъния и снегонавяванията край Русе.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че цяла нощ техниката на концесионера е разчиствала главните улици в града, само че погрешно паркирани коли пречат на работата им. Подробности за ситуацията в други региони на страната можете да прочетете в обвързваните вести.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР