Близо 1400 фиша за неправилно паркиране са съставени за три

...
Близо 1400 фиша за неправилно паркиране са съставени за три
Коментари Харесай

Близо 1400 фиша за неправилно паркиране са съставени за три месеца от общинските инспектори в Плевен

Близо 1400 фиша за погрешно паркиране са формирани за три месеца от общинските инспектори в Плевен. Това заяви Венцислав Катинов, шеф на отдел " Инспекторат " в Общината, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че това са водачи, паркирали колите си по тротоари, зелени площи или след знак за неразрешено паркиране и престой, с което са нарушили общинската разпоредба. По груба сметка, наложените наказания са в размер на над 40 000 лева, уточни Катинов. По думите му няма наклонност за понижаване на тези нарушавания. През януари те са били 345, февруари – 594, а през март – 455. 

Най-много са нарушаванията по време на така наречен неделен пазар в Плевен, където паркирането е всеобщо в зелени площи, добави още началникът на отдел " Инспекторат ". 

За първите три месеца на годината са формирани и 18 акта по разнообразни общински наредби. Не дребна част са и за каруци, засечени по улиците в Плевен. Проблемът при тях обаче е, че постоянно те са ръководени от деца, разяснява той. 

Венцислав Катинов сподели още, че ще показа своя концепция за запознаване на учениците в плевенските учебни заведения с общинските наредби. Той предлага това да стартира от новата образователна година, като общински инспектори да посещават на място образователните заведения и да срещат подрастващите с общинските разпореждания.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР