Близо 140 кг марихуана задържаха митнически служители от сектор Борба

...
Близо 140 кг марихуана задържаха митнически служители от сектор Борба
Коментари Харесай

140 кг марихуана в тавана на автомобил откриха на Митница Русе

Близо 140 кг марихуана задържаха митнически чиновници от бранш " Борба с наркотрафика Лом " в Митница Русе. На 11 май митнически инспектори от пункт Оряхово селектират за щателна митническа инспекция, влизаща в страната товарна комбинация, с български регистрационни номера, ръководена от български жител.

При сканирането с рентгенова инсталация е видяна зона с нараснала компактност в региона на тавана на кабината на влекача.

При последвалата физическа инспекция митническите чиновници откриват съществуването на особено построено скривалище в тавана на кабината, достъпът до което се реализира през бутафорен похлупак на климатичната система . При демонтирането му и снемането на намиращия се зад него железен похлупак инспекторите откриват голям брой полиетиленови пакети със зелени съцветия, които при изработен полеви наркотест реагират позитивно на " марихуана ". Общото намерено и арестувано количество наркотично вещество е 138,880 кг, разпределено в 116 пакета.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Русе и под надзора на Окръжна прокуратура-Враца. Окръжна прокуратура-Враца управлява дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за контрабанда на наркотични субстанции.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство - К.Т. (на 53 години) , е притеглен в качеството на обвинен. Лицето е арестувано за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР