Близо 1300 български студенти се включиха в конкурса Твоите 25

...
Близо 1300 български студенти се включиха в конкурса Твоите 25
Коментари Харесай

Български студенти от 127 университета и 15 държави – участници в конкурса Твоите 25 причини да избереш България“

Близо 1300 български студенти се включиха в състезанието " Твоите 25 аргументи да избереш България " и обявиха желанието си да останат и да се развиват у нас. Проектът се провежда от водещата консултантска компания PwC България в партньорство с 27 влиятелни български и интернационалните компании.

Участниците в самодейността са българи на възраст от 18 до 24 година и се образоват в страната или чужбина. Кандидатите изпращаха есета на тематика " Моите 25 аргументи да избера България " , изразявайки персоналната си мотивация за сполучливо развиване тук. Студентите са представители на 127 университета -79 задгранични и 48 български . Близо 13% от всички претенденти се образоват в университети в чужбина. Проектът притегли интереса на български студенти от 15 страни - Австрия, Белгия, България, Англия, Германия, Гърция, Дания, Испания, Италия, Русия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Холандия, Швеция.

Кариерните области, които се отличаха като най-предпочитани от младежите, са маркетинг и връзки, опазване на здравето и фармация, човешки запаси, право, одит и бизнес консултиране . Не липсват претенденти, които се интересуват от по-творчески сфери като дизайн, изкуство, писане и литература. " Изключително сме щастливи от огромния интерес, който състезанието провокира както измежду българските студенти, по този начин и измежду представителите на бизнеса у нас. Всички имаме отговорност към това да подпомогнем младите гении и да им осигурим вероятности за сполучливо развиване. Горди сме, че толкоз доста студенти мечтаят да градят кариера в личната си страна и имат вяра, че смяната зависи от тях ", показа Божидар Нейчев , ръководещ съучастник, PwCБългария.

В момента се организира вторият стадий на състезанието - лични изявленията със селектираните претенденти. На 1-ви март на специфична гала ще бъдат оповестени и спечелилите - 25 студенти , които ще получат по 6000 лева стипендия, стаж в влиятелна компания и менторство от потвърдени бизнес водачи. Президентът на Република България Румен Радев , който е патрон на самодейността " Твоите 25 аргументи да избереш България ", персонално ще поздрави спечелилите по време на събитието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР